Fredagsmarknaden i Torrevieja

Ingången till Fredagsmarkanden i Torrevieja

Kommer troligen inte att lyckas skriva något som inte redan är skrivet om denna mycket välkända marknad som pågår varje fredag kl. 8.00 till 14.00, varav vissa anger att den stänger redan kl. 13.00. Såg att det var en del som packade ihop vid 13.30 tiden. Även om jag nog inte skriver något nytt, skall jag ändå försöka guida er lite och berätta om de saker man kan köpa där.

Som turist i några veckor här nere, köper man kanske främst diverse kläder, som t.ex. sommarklänningar, blusar, T-shirts, hattar och solglasögon, vilket inte är några som helst problem att hitta, men om man har ett semesterboende tittar man allt mer även på alla frukter, grönsaker, fisk med mera som finns här. Dock, inledningsvis frestas turisterna även av väskor med mera.

En riktig turistfälla
Väskor i tusental för att fresta turister.
Mer turistfällor

Men, som sagt, när man har semesterboende här och ordnar maten ofta, istället för att alltid äta ute, sneglar man plötsligt på andra saker. En trevlig fiskafton kanske med väl tillagad färsk eller torkad Medelhavsfisk?

Färsk och torkad Medelhavsfisk

Inlagda oliver på mer än 50 olika sätt frestar gommen oerhört.

Inlagda oliver på mer än 50 olika sätt.

Idag var jag inte på marknaden för att köpa någonting överhuvudtaget, då både kylskåpet och garderoben är full. Maten kommer troligen att räcka längre än vad jag är här, men har grannar som jag skämmer bort och ger dem all eventuell överbliven mat när jag reser hem. Dock var det ytterst svårt att inte tjuvstarta den Svenska Midsommaren då jordgubbarna här nere mognar som bäst just nu. Oerhört frestande faktiskt.

Färska och solmogna nyplockade Spanska jordgubbar

Nej, en snåljåp är jag och ger inte 3,50€ per kilo, när jag vet att det finns billigare. Köpte ett halvkilo (ca en liter) av annan säljare för jämnt 1€ och begav mig nedåt och mot stranden för att mumsa på mina nyköpta fynd.

Backen ned från marknaden till stranden där mina nyligen införskaffade fynd som skulle provsmakas.

Mums vad gott det ser ut, att äta nyplockade och ljumna jordgubbar och liksom midsommarfuska fullständigt i 27 graders värme med Medelhavsutsikt, på en strand i Torrevieja.

Totalt midsommarfusk

Jag kunde inte behärska mig, utan var helt enkelt tvungen att i förtid äta solmogna och nyplockade jordgubbar, Flera månader innan den Svenska Midsommaren. Men, jag lovar, endast Svenska jordgubbar, Svenska jordgubbar är. De smakade naturligtvis inte lika gott som våra. Inte på långa vägar. Lite hårda i konsistensen och nästan lite ludna av alla jordgubbsfrö.

Otroligt konstiga jordgubbsfrö.

Borstade t.o.m. bort en del av dem innan. Mycket märkligt. Konsistensen var dessutom nästan som en rädisa.

Nej, den svenska Midsommaren med jordgubbar och grädde kommer inte att missas. Det här räknas inte riktigt på samma sätt. Har inte ens dåligt samvete för att ha fuskat, då jordgubbarna visserligen var ganska goda, men inte alls i närheten av de Svenska.

Spanien 2023-03-24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 3 =