Angela Merkel varnar för 100 miljoner afrikanska ekonomiska- och miljöflyktingar på väg till Europa. Jag vill bli en av dem, fast tvärtom.

Midsommar i Sverige, regn, styv kuling och 15 grader. Den kylskåpskalla sillen får mig att frysa än mer även om snapsen värmer något. Ifrågasätter vilket öde det är att bo i Norr.

Längtar efter länder med ett tropiskt klimat. Kanske t.o.m att helt byta breddgrad några månader med någon av de 100 miljoner potentiella flyktingar som är på väg till Europa från länderna i “Sub Sahel” söder om sahara.

 

Varför inte skapa ett EU-stött utbytesprogram? En hydda (observera bilden på Malabo i Ekvatorialguinea, därifrån tusentals flyktingar är på väg hit) i varma Afrika för blåfrusna nordbor, mot att de får bo i kalla Sverige på sommaren. Samtidigt slipper vi då att betala kostsamma flyktingförläggningar i norr och dyra hotellräkningar i söder. Givetvis från från vår sida med ett underförstått budskap om att varna dem från att komma hit. Prova själv och se hur varmt och skönt vi har det…

Kanske mer kostnadseffektivt än de nordiska upplysningskampanjer som just nu sänds där på nationell TV för att förklara att Europa inte är en outtömlig bankomat.

Tyvärr har de glömt att berätta att det inte bara är Afrikanerna som har klimatproblem, fast omvänt.

Men OK, jag har iallafall kall Matjessill och gräslök att tugga på.

Har dem det?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =